Gå til hovedindhold

Søg job som handicaphjælper

Flere borgere søger for tiden efter ny hjælper.

Indhold

  Information om ansøgning om job som hjælper

  I den digitale selvbetjeningsløsning kan afkrydses hvilken type ansættelse, du søger.

  Til slut i selvbetjeningsløsningen modtager du en kvittering på, at Aarhus Kommune har modtaget dine oplysninger.
   
  Kontakt os gerne, hvis du ikke modtager kvittering eller i øvrigt oplever problemer med at ansøge.

  Du kan søge:

  • Fastansættelse - du bliver ansat hos en BPA-borger og vil indgå i en fast arbejdsplan.

  • Ferievikar – du afløser en fastansat handicaphjælper i vedkommendes planlagte ferie.

  • Tilkaldevikar – du bliver kontaktet af en BPA-borger, hvis vedkommende akut mangler en afløser. Vær opmærksom på, hvis du søger job som tilkaldevikar, at du skal kunne tage vagter med kort varsel. Som tilkaldevikar opbygges der hurtigt en netværk som ofte kan føre til efterfølgende fastansættelse.
   Som studerende er arbejdet som tilkaldevikar særligt attraktivt.

   Hvis du søger job som tilkaldevikar, skal du vedhæfte din private straffeattest i ansøgningsforløbet. Det kan være en fordel at hente straffeattesten inden, du starter dit ansøgningsforløb.

   Du kan bestille din private straffeattest via selvbetjening nederst her på siden. Du modtager typisk straffeattesten i din digitale postkasse inden få timer – der kan dog kan gå op til fem hverdage, før den lander i din digitale postkasse.

  FÅ SVAR PÅ DE MEST ALMINDELIGE SPØRGSMÅL

  Du skal være fyldt 18 år for at arbejde som handicaphjælper, derudover er der ingen specifikke krav. Den enkelte BPA-borger, som ansætter dig har sine egne krav og ønsker til en fremtidig handicaphjælper. Derfor anbefales det, at du skriver en fyldestgørende tekst om dig som person i den digitale ansøgning, dermed kan din eventuelle fremtidige arbejdsgiver danne sig det bedst mulige indtryk af dig. 

  BPA  Aarhus formidler, med dit samtykke i den digitale ansøgning, dine oplysninger direkte til BPA-borgeren.

  Du har ret til at få ændret dine oplysninger i den digitale ansøgning, ligesom du har ret til, at få fjernet din ansøgning når du vil - tag blot til kontakt os.

  Eventuelle oplysninger om cpr-nummer i fremsendte, vil blive anonymiseret og i øvrigt tilpasset gældende GDPR-lovgivning inden ansøgning, med dit samtykke, sendes til BPA-borger.

  En handicaphjælpers arbejde omfatter alle opgaver og gøremål, borgeren selv ville have udført, hvis borgeren selv kunne. Det betyder, at jobbet varierer meget fra borger til borger. Borgernes behov for hjælp er meget forskellige. Nogle kan meget selv, mens andre skal have hjælp til det meste.

  Alle borgerne har et fysisk handicap; men er i øvrigt velfungerende og i stand til at udfylde arbejdsgiverrollen for staben af hjælpere.

  Borgeren har det fulde ansvar som arbejdsgiver, herunder instruktion og oplæring af hjælperne, tilrettelæggelse af arbejdsplaner og fordeling af opgaverne.

  Alle hjælperjob indeholder i større eller mindre grad personlig pleje, hjælp til toiletbesøg, bad og påklædning, husligt arbejde, ledsagelse og under alle omstændigheder i et tæt samarbejde med borgeren i dennes hverdag.

  Det er BPA-borgeren som er din arbejdsgiver. 

  Du optjener løn for en kalendermåned, lønnen udbetales via NemKonto den 16. i måneden efter. Du kan se præcise datoer under Afleveringsfrister og udbetaling

  Det er Aarhus kommune, der udbetaler din løn efter indberetning fra fra den BPA-borger du er ansat hos.

  Har du spørgsmål angående den udbetalte løn skal du kontakte BPA-borgeren som du har arbejdet hos eller BPA-lønadministrationen, se kontaktoplysninger

  Som udgangspunkt er din ansøgning aktiv i tre måneder fra den dato du ønsker at starte. Hvis du søger job i en begrænset periode indenfor tre måneder, sletter vi din ansøgning, når den angivne periode slutter. Ved samtykke til SMS-opfølgning i den digitale ansøgning bliver du kontaktet, hvis der er behov for fornyelse af din ansøgning. Du har altid mulighed for at få fjernet din ansøgning, ved henvendelse til BPA Aarhus. Du skal selv annullere din ansøgning, hvis du ikke længere søger arbejde. Kontakt os via digital post eller telefon.

  12.10.2023 16.11

  Straffeattester

  Der er forskellige typer af straffeattester beregnet til hver sit formål

  Den private straffeattest er den eneste attest med straffeoplysninger, du kan få som privatperson. Du kan fx få brug for den, hvis du søger nyt job. Du kan bestille din private straffeattest digitalt.

  Hvis du er mellem 15 og 18 år, kan du bestille en privat straffeattest uden dine forældres tilladelse.

  For at bestille og modtage straffeattesten digitalt, skal du bruge MitID og være tilmeldt Digital Post. Er du fritaget for Digital Post, kan du stadig bestille straffeattesten digitalt, hvorefter den bliver sendt til din folkeregisteradresse.

  Straffeattesten er gratis.

  Du kan bestille en privat straffeattest på disse sprog:

  • dansk
  • engelsk
  • tysk
  • fransk
  • spansk

  Hvis din straffeattest ikke er ren, får du den dog kun på dansk.

  Hvis du bor i udlandet og ikke har MitID, gælder der en anden proces. Læs mere på politiets hjemmeside.

  Skrevet af Rigspolitiet
  Sidst opdateret: 26. juni 2023